Alba Service logo
Trägolv

Alba Service

Närbild av ett fiskbensmönstrat trägolv

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OM OSS?

TRÄGOLVVÅRD I SÖDERTÄLJE

En investering i komfort och hållbarhet

✓ Kollektivavtal ✓ Försäkrat ✓ Hållbara tjänster ✓ Lokal entreprenör 

Att slipa och behandla ett trägolv lyfter hela rummet. Jämfört med att byte ut golvet helt och hållet det är mycket mer miljövänligt och även billigare.


Vi rådgör tillsammans med dig om vilka möjligheter som finns för ditt golv och vad som är den bästa lösningen för dig.Boka tid för ett gratis besök, rådgivning och prisförslag

Fördelar med att renovera ditt gamla trägolv istället för att byta ut det


Det finns flera fördelar med att renovera ditt gamla trägolv istället för att byta ut det. Här är några skäl till varför detta kan vara ett klokt val:

  • Kostnadseffektivitet: Renovering av ett gammalt trägolv är oftast billigare än att helt byta ut det. Att ta bort det gamla golvet och installera ett nytt innebär extra kostnader och arbete.

  • Miljöhänsyn: Möjligheten att återanvända gamla trägolv främjar hållbarhet genom att minska träanvändningen och miljöpåverkan från tillverkning av nya golv.

  • Unik stil och karaktär: Gamla trägolv har ofta unika mönster och texturer som kan anpassas till din personliga stil.

  • Bevarar hemmets historia: Gamla trägolv har ofta en koppling till ett hus historia och ursprung. Genom renovering kan du bevara och framhäva dessa historiska drag.

  • Snabbare arbete: Renovering av ett gammalt trägolv tar vanligtvis mindre tid än att installera ett helt nytt golv, eftersom det inte krävs lika omfattande förberedelser.

  • Flexibel design: När du renoverar ett gammalt trägolv har du olika kreativa möjligheter, som att välja olika färger och vaxbehandlingar under slipningen och lackningen.

  • Lång hållbarhet: Kvalitetsgamla trägolv har en lång livslängd, och med rätt underhåll kan de hålla ännu längre.

  • Mindre besvär: Installation av ett nytt golv kan innebära buller, damm och temporärt stängda utrymmen. Renovering av ett gammalt golv är vanligtvis mindre besvärligt och störande.

  • Snabbare utförande: Renovering av ett gammalt trägolv kan vanligtvis genomföras snabbare och kräver mindre tid än att installera helt nytt golv.


Att renovera ett gammalt trägolv ofta är ett utmärkt alternativ till att byta ut det, särskilt om det gamla golvet fortfarande är i god skick och bara behöver lite omsorg och uppdatering.

Det är en glädje för oss att dela med oss av att vår framstående partner är Fridhem Golv & Konsult AB, med vilket vi nära samarbetar i specialiserade uppdrag. Fridhem Golv erbjuder utmärkta tjänster inom golvläggning med sina skickliga experter och engagerade team.

De har specialiserat sig på att återställa och förnya gamla golv, inklusive stavparkett (fiskbensmönster, holländsk eller rutmönster), furu, grantiljor eller chevrongolv med större dimension, slottsgolv.


Genom att förena våra resurser bildar Alba Service och Fridhem Golv tillsammans ett dynamiskt och effektivt team, redo att möta de högsta förväntningarna och svara på de mest komplexa kraven från våra gemensamma kunder.