Alba Service logo
- Vad kostar städning?

Alba Service

Vad kostar hemstädning?


Priset är viktigt, men tänk på att den billigaste inte alltid är den bästa


Våra priser till privatpersoner börjar från 249 kr/tim inklusive moms efter RUT-avdraget, och vi tar hand om allt pappersarbete med Skatteverket.

Arbetarnas rättigheter - kollektivavtal


Ett kollektivavtal ger anställda rättigheter och skydd som reglerar arbetstider, lön, pension och andra förmåner. Detta innebär att städfirmor som har kollektivavtal ger sina anställda enbättre arbetsmiljö och trygghet på jobbet, men de har mer kostnad. 

Geografisk plats


Priserna för städning kan variera beroende på var du befinner dig. Städtjänster i storstäder tenderar att vara billigare än i mindre städer eller mindre befolkade områden.

Typ av städning


Priserna varierar också beroende på vilken typ av städning och vilka kunskaper och utrystningar som behövs. En enkel städning av en mindre lägenhet kan vara billigare än en grundlig städning av ett stort hus eller företagslokal.

Tid


Priserna kan variera beroende på hur mycket tid som behövs för städningen. Ju längre tid det tar, desto högre blir priset. 

Erfarenhet och skicklighet


Erfarna och skickliga städare kan ta ut högre priser än mindre erfarna städare. Kolla på städfirmans hemsida och se om de har recensioner från tidigare kunder.

Utrustning och material


Om städföretaget tillhandahåller all utrustning och material kan det höja priset på städningen.

Frekvens


Om du beställer regelbunden städning (t.ex. varje vecka eller varannan vecka) kan priset per städning bli billigare än om du bara beställer enstaka städningar.

Extra tjänster


Om du behöver extra tjänster, såsom fönsterputsning eller rengöring av ugnen, kan det höja priset på städningen.

Sammanfattningsvis är det bäst att undersöka flera alternativ och jämföra vad de erbjuder. Välj sedan det alternativet som passar dina behov och budget bäst.