Alba Service logo
- Hur vet jag att en städfirma är pålitlig?

Alba Service

Hur vet jag att en städfirma är pålitlig?Det finns flera faktorer som du kan titta på för att bedöma om en städfirma är pålitlig. Här är några av de vanligaste faktorerna:

Erfarenhet och rykte


En pålitlig städfirma har ofta en lång erfarenhet och ett gott rykte på marknaden. Du kan kontrollera företagets hemsida, sociala medier och recensioner från tidigare kunder för att bedöma deras rykte och se hur länge de har varit verksamma.

Registrering och kollektivavtal


Se till att företaget är registrerat och legitimiterat för att utföra städtjänster i ditt område. Det kan vara en bra idé att kolla på allabolag.se för att få information om företaget.

Städfirmor har oftast kollektivavtal med antingen Fastighets eller Kommunal. Kommunal har en tjänst som heter Kollkollen. Där kan du söka på företagets namn för att se om det har kollektivavtal.

Se till att de har försäkring


Kontrollera om företaget har en giltig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan uppstå under arbetet.

Referenser och rekommendationer


En pålitlig städfirma kommer gärna att ge dig referenser och rekommendationer från tidigare kunder som de har arbetat med. Du kan också fråga vänner eller familj om de har några rekommendationer för städfirmor som de har använt.

Anställningsprocess


En pålitlig städfirma har en strukturerad anställningsprocess där de utför bakgrundskontroller och verifierar anställningshistorik för sina anställda. Detta säkerställer att de har kvalificerad och tillförlitlig personal.

Professionellt uppträdande


En pålitlig städfirma har ett professionellt uppträdande från första kontakt, till fakturering och uppföljning. Detta innebär att de är tydliga med sina tjänster och priser, och att de svarar snabbt på dina frågor och bekymmer.

Genom att bedöma en städfirma utifrån dessa faktorer kan du bilda dig en uppfattning om hur pålitliga de är. Det är också viktigt att du känner dig bekväm med företaget och att du kan kommunicera med dem på ett enkelt och tydligt sätt.