Alba Service logo
- Varför är det viktig att en städfirma har kollektivavtal?

Alba Service

Varför är det viktig att en städfirma har kollektivavtal?

Att välja en städfirma med kollektivavtal är ett sätt att stödja rättvisa arbetsvillkor och en hållbar arbetsmiljö för de anställda. Det kan också ge en högre kvalitet på städtjänster och ett bättre anseende för företaget på marknaden.


  Arbetarnas rättigheter


  Ett kollektivavtal ger anställda rättigheter och skydd som reglerar arbetstider, lön, pension och andra förmåner. Detta innebär att städfirmor som har kollektivavtal ger sina anställda en bättre arbetsmiljö och trygghet på jobbet.

  Kvalitet


  Städfirmor med kollektivavtal har ofta högre krav på utbildning och kompetens hos sina anställda, vilket innebär att de kan erbjuda högre kvalitet på sina tjänster.

  Stabilitet


  Städfirmor med kollektivavtal är ofta mer stabila och kan erbjuda mer pålitliga tjänster på grund av deras engagemang för att tillhandahålla högkvalitativa arbetstjänster till sina kunder.

  Anseende


  Städfirmor med kollektivavtal har ofta ett bättre rykte på marknaden eftersom de är engagerade i att ge sina anställda bättre arbetsförhållanden och en rättvis lön. Detta kan leda till ett bättre anseende på marknaden och högre förtroende från kunderna.

  Städfirmor har oftast kollektivavtal med antingen Fastighets eller Kommunal. Kommunal har en tjänst som heter Kollkollen. Där kan du söka på företagets namn för att se om det har kollektivavtal.