Alba Service logo
- Hur går hemstädning till?

Alba Service

Hur går hemstädning till?

Hemstädning kan variera beroende på vilken städfirma du anlitar och vilken typ av städning du behöver.


Generellt sett går en hemstädning till på följande sätt:


  Förberedelser


  Innan städningen påbörjas bör du se till att dina ägodelar är undanröjda så att städpersonalen kan komma åt alla ytor. Det är också bra att tala om för städfirman om det finns specifika områden i hemmet som kräver extra uppmärksamhet.

  Grundlig städning


  Städpersonalen börjar med en grundlig städning av hemmet. Detta kan inkludera dammsugning och våttorkning av golv, dammtorkning av alla ytor, rengöring av badrum, inklusive toalett, badkar/dusch, handfat, speglar och kakel, rengöring av kök, inklusive bänkskivor, spis, diskho, utvändigt på skåp, kylskåp och ugn, och tömning av papperskorgar och sopkärl.

  Extra tjänster


  Om du har begärt extra tjänster som tvättning av fönster, ugnar eller strykning av kläder, kommer städpersonalen att utföra dessa tjänster också.

  Uppföljning


  När städningen är klar går städpersonalen igenom hemmet för att se till att allt har städats på rätt sätt. Om du har några klagomål eller frågor kan du tala om det för städpersonalen.

  Avslutning


  När städningen är klar tar städpersonalen med sig allt avfall och städutrustning, och lämnar hemmet rent och prydligt.

  Det är viktigt att tala om för städfirman vad du förväntar dig från städningen, så att de kan anpassa städningen efter dina önskemål.