Alba Service logo
- Att städa din Airbnb


Att städa din AirbnbFör varje semesterhus eller annat Airbnb-boende är renlighet direkt kopplat till gästernas komfort och tillfredsställelse. Vi ger dig några tips för att styra dig i rätt riktning.


Att städa sitt hem är en sak som man aldrig får hoppa över eller snåla på. Oavsett om du bor där eller hyr ut det måste du hålla det rent och snyggt för alla som vill använda det.


Våra bästa tips för städning på Airbnb

Lufta ut lägenheten.


Det första steget för att städa din lägenhet är att öppna fönstren. Detta kommer att avlägsna lukter som lämnats kvar av tidigare gäster. Regelbunden praxis för korrekt ventilation av lägenheten hjälper till att döda mikrober och upprätthålla god luftkvalitet. Visste du att inomhusluften ofta är mer förorenad än utomhusluften?

Dammjakt


Damm kan finnas överallt. Se till att du rengör alla hörn och vrår som du kan nå. Genom att städa "uppifrån och ner" - från det högsta hörnet eller möbeln till golvet - kan du effektivt avlägsna så många dammpartiklar som möjligt.

Töm papperskorgarna


Det här kan tyckas självklart, men du skulle bli förvånad; många husägare glömmer det. Ta bort skräp från papperskorgar i köket, badrummet och rummen (överallt där det finns en papperskorg) och desinficera dem för att bli av med lukter.

Rengöring av köket


Att städa köket är ett måste, men folk glömmer ofta att kontrollera kylskåpets insida. Kom alltid ihåg att öppna kylskåpet, kasta ut maten och städa upp. Ingen vill öppna kylskåpet och upptäcka en veckogammal tonfisksallad!


Ett enkelt sätt att bli av med obehagliga lukter i kylskåpet är att lämna tepåsar i det för att avlägsna dålig lukt. Att lägga bakpulver eller kaffesump i en liten skål gör också susen.


Glöm inte andra köksapparater som mikrovågsugn, brödrost och kaffemaskin...

Rent badrum. Alltid!


Ett rent badrum är en av de största faktorerna för att få positiva gästomdömen på Airbnb. Ta bort envisa tvålrester från duschmunstycken och kranar med ättika och en svamp.


Glöm inte att ägna särskild uppmärksamhet åt glas och speglar, där du lätt kan hitta spår av tandkräm. För att enkelt rengöra dem kan du gnugga dem med en halv citron och torka av dem med en ren trasa.

Ta bort hårstrån från överallt


Varje ny gästs mardröm - hår! Kontrollera varje hörn i badrummet och andra rum i ditt hem. Det kanske inte är uppenbart vid första anblicken, men så fort en gäst upptäcker ett hårstrå kan du räkna med att ditt betyg sjunker.


I sovrummet, håll ett öga på mattan - dammsug den ordentligt. I badrummet, gör dig av med alla hårstrån som har hamnat i avloppet!

Håll sängkläderna rena


Naturligtvis bör du byta sängkläder och handdukar varje gång en ny gäst checkar in. För att slippa tvätta mellan incheckningarna kan du köpa ett extra set linnen som du kan använda när ett set redan är på väg att tvättas. Dessutom - vita lakan är det bästa valet.


Har du någonsin undrat varför hotell nästan uteslutande lägger vita lakan på sängen? Det beror på att de är lätta att rengöra (med mycket blekmedel) och att vitt aldrig går ur modet.

Håll din mopp ren


Om du vill använda din mopp för rengöring, i stället för att sprida mer bakterier och smuts, ska du tvätta den regelbundet. Det är enkelt nog - lägg den bara i tvättmaskinen. Dina gäster kommer också att känna sig mer bekväma om de kan använda en ren mopp efter en mindre olycka!

Avlopp i badrummet


Rengör dina avlopp ofta. Använd bakpulver blandat med vinäger för att snabbt och effektivt tvätta bort blockeringar och smuts...

Rengör vattenfläckar och fingeravtryck


Om du har metallytor, speglar eller glas i ditt hem ska du se till att du torkar av dem ofta - det är aldrig en vacker syn att ha flera vattenfläckar eller fingeravtryck på dessa ytor.


För glasytor eller speglar kan du använda diskmedel och vatten eller glasrengöringsspray och torka av dem med en mikrofiberduk - det ger säkert en fin glans.

Som du ser är det inte lätt att städa din Airbnb, men ett bra arbete belönas med fina recensioner från gästerna. Om du har ont om tid kan vår fristående Airbnb-rengöringstjänst hjälpa dig att få ditt ställe att glänsa för varje gäst som anländer.


Behöver du hjälp med dessa eller andra städuppgifter?

unsplash